Barcelona

El Parlament aprova per una àmplia majoria la designació de Brauli Duart com a president de la CCMA

Els vots de CiU, el PSC i el PPC han permès la designació del nou Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El president de la Corporació serà Brauli Duart, segons ha votat el ple del Parlament per una àmplia majoria de més de dos terços. La cambra també ha votat els altres nous membres del Consell, que està format per Núria Llorach i Antoni Pemán, proposats per CiU; els proposats pels socialistes, Xavier Guitart i Josep Vilar, i Armand Querol, proposat pel PPC.

RedaccióActualitzat
Just després de la votació, el nou president del Consell de Govern ha garantit el compromís dels nous membres de l'ens de treballar "al servei de la societat catalana i la seva cohesió social" i ha apuntat que els mitjans de la CCMA han d'"informar, formar, entretenir i, sobretot, potenciar la llengua i la cultura del país". Duart, que ha fet un "agraïment al Parlament per haver dipositat la confiança" en el nou equip, serà nomenat aquest divendres, igual que la resta del Consell.

ICV-EUiA, ERC i el diputat del Grup Mixt Joan Laporta han votat en contra tant dels nous membres del Consell de Govern com de la designació de Brauli Duart com a president de la CCMA, mentre que Ciutadans (C's) s'ha abstingut i Solidaritat (SI) ha votat a favor de tots els noms menys el del candidat del PPC, Armand Querol.

Per part del PSC, Joan Ferran ha matisat que el vot favorable del seu grup al nou consell, que finalment ha aconseguit incloure-hi dos candidats en lloc d'un, no impedeix que "estigui en contra tant del procediment utilitzat per reformar la CCMA com del contingut que es desprèn d'aquesta reforma".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut