Prohibit jugar al bingo a Hospitalet de Llobregat
El casal del Gornal cobrava 70 cèntims per cartró.
L'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet de Llobregat prohibeix als casals d'avis jugar al bingo fins a nova ordre

L'ajuntament de la ciutat del Barcelonès ha vetat, de moment, les rifes que organitzen els socis de diversos centres socials i culturals i ha demanat a la direcció de Tributs i Joc de la Generalitat que aclareixi si són legals.

RedaccióActualitzat
La decisió s'ha pres després que la Unitat de Policia Administrativa dels Mossos va obrir un expedient informatiu en un casal del Gornal on els seus membres organitzaven un bingo cada dijous de cinc a set de la tarda. La policia, però, no els va arribar a sancionar, perquè van determinar que no existeix un gran volum de joc, però va advertir que si reincidien ho podien fer. En aquest cas, els jubilats només pagaven 70 cèntims per un cartró, amb el qual, si guanyaven, optaven a algun producte d'alimentació.

Ara hauran d'esperar la decisió que prengui la direcció general de Tributs i Jocs. "Estem en espera d'obtenir resposta sobre com podem fer viable aquesta activitat entre les persones que participen en els casals perquè sigui compatible amb la legislació vigent", ha explicat l'alcaldessa, Núria Marín, a la seva pàgina de Facebook, on alguns ciutadans han sol·licitat informació sobre el tema.

La normativa catalana de joc i espectacles preveu sancions per a la celebració de jocs en locals que no tenen llicència per fer-ho, sempre que la quantitat total de diners que s'hi jugui en menys de 24 hores sigui la meitat del salari mínim interprofessional.

Això significa que els avis dels casals hospitalencs no poden fer timbes on hi hagi en joc més de 320,7 euros. Si cobren 70 cèntims per cartró, hauran d'anar en compte de no aplegar més de 458 participants en una sola sessió.

Anar al contingut