gombren
Una de les llegendes menys conegudes sobre els orígens de Catalunya, amb la figura d'Otger Cataló com a protagonista
Gombrèn

Inauguren l'espai Montgrony Any 0, un centre que revela la llegenda d'Otger Cataló sobre l'origen de Catalunya

Aquest divendres s'ha inaugurat a Gombrèn el centre d'interpretació Montgrony Any 0, un espai que explica una de les llegendes sobre l'origen de Catalunya, la d'Otger Cataló. Segons aquesta llegenda, el nom de Catalunya prové del cognom d'aquest guerrer, que al segle VIII hauria conquerit el país als sarraïns amb l'ajuda dels Nou Barons de la Fama.

RedaccióActualitzat
El president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, ha assenyalat que el centre pretén donar a conèixer la llegenda d'Otger Cataló, que té com a escenari el santuari de Montgrony i que molts desconeixen, "possiblement eclipsada per l'altre gran mite català, el comte Arnau". Precisament, dins la mateixa comarca, a Sant Joan de les Abadesses, hi ha el Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau.

El centre s'emmarca dins el projecte "Terra de comtes i abats" que té escenari a diferents punts del Ripollès. Segons Rovira, l'actuació ha de permetre, a més, "dinamitzar l'economia i atraure turisme a la comarca". El projecte ha costat 350.000 euros.


Anar al contingut