Perpinyà

El "lipdub" per la llengua catalana aconsegueix a Perpinyà el rècord mundial de participació

Superades totes les expectatives. El "lipdub" en defensa del català a Perpinyà ha agrupat 7.150 persones provinents d'arreu dels territoris francès i català. Aquesta xifra suposa un miler més de participants que els fixats per l'entitat organitzadora. Amb el nou rècord assolit, el "lipdub" de la Federació per la Llengua Catalana aconsegueix situar-se en la primera posició, al davant dels vídeos enregistrats a Barcelona o Vic.

RedaccióActualitzat
L'enregistrament ha començat a la plaça de la Llotja de Perpinyà amb un grup de nens escenificant una aula d'una escola, i ha recorregut el carrer de la Llotja fins arribar a la plaça del Castellet enmig de fum, confeti i senyeres. L'objectiu dels organitzadors era fer un "rècord mundial de participació" que superés els 5.770 assistents del "lipdub" de Vic, i totes les expectatives s'han vist superades.

La iniciativa, organitzada per la Federació d'Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes de la Catalunya Nord, s'ha fet amb la voluntat de lluitar per la continuïtat del català i de la identitat cultural de la zona, així com de garantir la presència de la llengua catalana a les escoles.

Aquesta acció ha tingut la màxima expressió a la Catalunya Nord, tot i que també s'han fet altres actes amb diversos formats en altres territoris de França on es parlen llengües vernacles, amb l'objectiu de reivindicar una legislació que els reconegui.

Garantir la continuïtat del català i de la identitat cultural a la zona ha estat l'impuls més important per fer sonar la cançó triada: "Parlem català", de Jordi Barre. La iniciativa ha estat autofinançada per particulars de les entitats, membres de la Federació. El seu president, Hervè Pi, s'ha mostrat "molt satisfet" pel nombre de participants i ha destacat que el vídeo ha estat "una forma de mobilització transversal" que ha agrupat moltes entitats i organitzacions culturals, esportives, polítiques i populars d'arreu de Catalunya i França.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut