Las Vegas

Recoder defensa que el govern català no actua a la desesperada abans de reunir-se amb els promotors de l'Eurovegas

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el representant de Sheldon Adelson a Europa mantindran aquesta matinada a Las Vegas la primera trobada per parlar de l'opció catalana per acollir el projecte Eurovegas. La Generalitat ha exposat les seves condicions per acollir el complex: limitacions pel que fa a les alçades dels edificis i en l'extensió del complex. També defensa que el govern català no actua a la desesperada.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Al govern no li agrada el nom d'Eurovegas i negocia un projecte on els casinos no passarien del 4% de la superfície, encara que serien una part important de la facturació.

El complex seria un gran centre d'espectacles i congressos que convertiria Catalunya en una primera destinació cogressual mundial.

El conseller ha advertit, però, que primer s'ha de mirar "si el projecte encaixa amb el nostre model". "Las Vegas és una ciutat d'un milió sis-cents mil habitants, però no estem intentant traslladar el model de Las Vegas a casa nostra", ha aclarit el conseller, perquè "és impensable".

En aquest sentit,  ha volgut deixar molt clar que el govern "no es ven el país" i que el que intenta és "atraure inversors", però no a qualsevol preu, ni "a la desesperada", contràriament a la imatge que a vegades es dóna. El conseller també ha volgut remarcar que "Catalunya té un model territorial a defensar".

Segons el responsable de Sostenibilitat de la Generalitat, en cap cas es crearien els centenars de milers de llocs de treball que s'han publicat.

Un hotel com el que ha servit per a la reunió, de 7.000 habitacions, dóna feina entre 8.000 i 10.000 treballadors, i servirà, la matinada de dilluns, per testimoniar una altra reunió amb el mateix objectiu que la d'avui, però amb diferents interlocutors. En aquest cas seran els responsables de la delegació regional de Madrid els que mantindran una trobada amb Sheldon Adelson.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut