Madrid

Rajoy anuncia un pla contra el frau entre la nova remesa de reformes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat les reformes que ha iniciat el seu executiu en el balanç dels primers 100 dies a La Moncloa. Rajoy ha justificat les retallades dels pressupostos del 2012 presentats divendres pel "dèficit excessiu" heretat del govern socialista i ha afegit que han intentat ser "justos i equitatius". El president del govern espanyol ha anunciat una bateria de reformes per als pròxims tres mesos, entre les quals un pla contra el frau fiscal a la Seguretat Social i en les prestacions d'atur, tres dies després de la polèmica "amnistia fiscal".

RedaccióActualitzat
En la roda de premsa de valoració dels seus primers 100 dies de govern, Mariano Rajoy ha defensat les reformes del seu executiu i ha anunciat una bateria de noves reformes en els pròxims tres mesos.

El president del govern espanyol s'ha compromès a culminar la reestructuració del sistema financer, aprimar el sector públic i desenvolupar la llei d'estabilitat pressupostària perquè totes les administracions compleixin els objectius de dèficit establerts. Rajoy també ha anunciat una reforma del sector elèctric i que la llei d'emprenedors veurà la llum en els pròxims tres mesos.

Amb caràcter immediat, el govern espanyol també preveu reformar la llei de costes, una nova normativa per a les mútues, una reforma de la llei d'educació i de la formació professional i un nou pla de lluita contra el frau fiscal en les prestacions de l'atur i la seguretat social. Rajoy, que no ha donat gaires detalls d'aquestes reformes, les ha justificat en la necessitat de "modernitzar" l'economia espanyola: "Ens toca fer en 2 anys el que no s'ha fet en 8".

Rajoy defensa les retallades pel "dèficit excessiu"

Mariano Rajoy ha defensat i justificat les reformes iniciades pel seu executiu. En roda de premsa, el president espanyol ha justificat la retallada de 27.000 milions d'euros en el pressupost pel 2012, aprovat divendres, pel "dèficit excessiu" heretat de Zapatero i ha criticat que el seu antecessor no fes més reformes: "Hem fet més reformes en 3 mesos que les que es van fer en 7 anys". Rajoy ha qualificat els pressupostos de "durs i dolorosos" però també ha volgut matisar que, a l'hora de retallar, han intentat ser "justos i equitatius".

En el balanç dels primers 100 dies a La Moncloa, Rajoy també ha exigit a les autonomies i als ajuntaments que facin els ajustos necessaris per complir amb l'objectiu de dèficit: "No és moment de pavellons, ni d'autopistes, ni d'aeroports".

Doble examen a Rajoy

Rajoy ho ha explicat en roda de premsa aquest migdia després de la reunió amb el comitè executiu del PP en què també s'han valorat altres qüestions com ara els resultats obtinguts en els comicis d'Astúries i d'Andalusia, i també les possibilitats de govern en aquests territoris.

Unes hores més tard, el president del govern espanyol s'ha reunit amb Volker Kauder, president del grup parlamentari de la CDU, la formació d'Angela Merkel. El representat alemany ha elogiat les reformes de l'executiu perquè "van en el bon camí", però ha instat l'executiu a aprovar més reformes per controlar la despesa de les comunitats autònomes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut