Barcelona

L'Art Project de Google s'amplia i posa a l'abast dels internautes 30.000 obres d'art

La plataforma Art Project de Google, que posa a l'abast a internet obres d'art, s'amplia. I ho fa amb un pas de gegant, passant de 1.000 a 30.000 obres d'art de més de 150 museus d'arreu del món. Entre els nous museus que s'hi han sumat hi ha el Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el d'Art Modern de València.

RedaccióActualitzat
L'Art Project de Google, una plataforma nascuda l'any 2011 per ampliar la difusió d'obres d'art gràcies a les eines d'internet, es fa gran. I molt. A partir d'aquest dimarts s'expandeix fins a posar a l'abast de tothom 30.000 obres d'art de 150 museus arreu del món.

Un dels que s'ha incorporat és el MNAC. Des d'aquest dimarts, qualsevol persona amb un ordinador pot veure al portal d'art de Google les obres més importants d'aquest museu, que estaran a l'abast d'un clic. També formen part del projecte museus com ara el MOMA de Nova York o la National Gallery de Londres. A l'Estat, set museus espanyols participen en aquest projecte, entre els quals destaquen el Reina Sofia de Madrid, el de Belles Arts de Bilbao i l'IVAM de València.

Les imatges de Street View també donen la possibilitat de recórrer les sales i passejar, per exemple, entre els frescos de les esglésies romàniques del Pirineu. No és l'única novetat. L'Art Project de Google permet veure més d'una quarentena d'obres en altíssima resolució.

Els usuaris poden buscar el que els interessa pel nom de l'artista, per l'obra d'art, pel museu, pel país, per l'època o per la col·lecció. L'expansió de la iniciativa no s'ha acabat. L'Art Project de Google, que en un any ha atret més de 20 milions d'usuaris, s'anirà ampliant amb altres museus de tot el món.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut