Girona

Torna a la catedral de Girona el Tapís de la Creació després de ser restaurat

El Tapís de la Creació, ara restaurat, tornarà a exposar-se a la catedral de Girona, tal com va avançar la setmana passada Catalunya Ràdio. Un acte servirà per mostrar-lo de nou després de més de quatre mesos de treballs al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El tapís, datat entre els segles XI i XII i considerat una joia del tèxtil romànic català, el van traslladar a Girona divendres i s'ha instal·lat de nou al seu lloc, al Tresor de la catedral. Això sí, l'espai on s'exhibeix l'obra s'ha adequat per aïllar-la de la humitat i la pols i se n'ha canviat la il·luminació per millorar-ne la conservació.

Aquesta joia del tèxtil romànic català arriba després que els treballs de restauració han permès descobrir-hi 265 pedaços afegits al llarg del temps, la majoria dels quals s'han eliminat. També s'ha retirat l'arpillera, la tela que en tapava el revers, on els colors són més vius.

La primera visita oficial al tapís restaurat la faran el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa. L'obra social de l'entitat és qui s'ha fet càrrec del cost de la restauració.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut