cotxe_volador
El cotxe volador s'ha presentat a Nova York. (Foto: Reuters)
Nova York

Presenten a la Fira de l'Automòbil de Nova York un prototipus de cotxe volador

El cotxe volador ha passat de ser ciència-ficció a ser una realitat, una realitat que s'ha pogut veure a la Fira Internacional de l'Automòbil de Nova York, on s'han presentat les últimes novetats del sector. De moment és un prototipus, fabricat per l'empresa holandesa PAL-V, que preveu que la versió comercial del vehicle estigui enllestida per al 2014.

RedaccióActualitzat
El cotxe volador és ara mateix un prototipus amb rodes, dos seients i ales que es despleguen quan es vol fer servir com a avió. L'aparell, que s'ha presentat a Nova York, ha aconseguit volar a uns 500 metres d'altura durant vuit minuts.

A la Fira, més de 100 compradors ja han donat una paga i senyal per aconseguir el vehicle quan surti a la venda. L'empresa holandesa que el fabrica espera que això sigui el 2014, tot i que encara està buscant la part del finançament que els queda per fer-ho possible. Necessiten encara entre 10 i 15 milions d'euros.

El cotxe volador sortirà a la venda per una suma no accessible a totes les butxaques: costarà entre 250.000 i 500.000 euros i per posar-se al volant d'aquest curiós aparell caldrà permís de conduir i llicència de vol.
Anar al contingut