Barcelona

De Guindos fixa el 2012 com a any de traspàs i anuncia noves reformes en educació i sanitat

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha concedit la segona entrevista en 48 hores a un mitjà de comunicació estranger per mirar d'imprimir confiança en les reformes que ha emprès el govern al qual pertany. Diu que el 2012 serà un any complicat, però que s'establiran les bases per a la recuperació el 2013. De Guindos anuncia també noves reformes en educació i sanitat.

RedaccióActualitzat
En una entrevista al diari alemany "Frankfurter Allgemeine", De Guindos diu que l'estat espanyol ha comès errors en el passat, però que ara va ben encaminat per sortir-se'n. El ministre preveu un 2012 amb menys creixement i menys ocupació, però assegura que s'establiran les bases perquè el 2013 sigui l'any de la recuperació.

El ministre descarta que Espanya segueixi els passos del rescat econòmic que han necessitat Grècia, Irlanda i Portugal i assegura que "ens sobreposarem i fins i tot en sortirem més reforçats".

La recepta per fer-ho, diu, emprendre noves reformes i la reestructuració del sector bancari, que permeti un sector financer més sa, amb menys bancs però més forts.

Entre les mesures pel que queda d'any, De Guindos anuncia reformes en sanitat i educació. L'objectiu, ha dit textualment, és "racionalitzar la despesa de les comunitats autònomes".

Les reformes haurien de servir per millorar el funcionament dels mercats i del mercat de lloguers, la liberalització del comerç i la dels serveis professionals.

Pel que fa als pressupostos -recordem que després de presentar-los Espanya va pagar la prima de risc al preu més alt dels últims cinc mesos-, De Guindos creu que quan els inversors els estudiïn bé, respondran de manera positiva.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut