Banderes grega i europea amb el Partenó de fons
Falten tres dies per a unes eleccions crucials.
Atenes

Dos grecs denuncien l'Estat pels diners que han perdut en la reestructuració del deute sobirà

La profunda crisi econòmica que viu Grècia i les mesures que s'han hagut d'adoptar per ajustar-se a les exigències dels seus socis europeus podrien portar el govern grec als jutjats. Dos ciutadans han presentat una denúncia contra l'Estat pels diners que suposadament han perdut en el procés de reestructuració del deute grec del mes passat.

RedaccióActualitzat
Grècia, complint el que li demanaven la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional per fer efectiu el segon rescat econòmic, va canviar el mes de març bons de deute sobirà valorats en més de 177.000 milions d'euros per uns altres de valor inferior.

Aquest canvi va portar una viuda de 76 anys a perdre prop de la meitat de la seva inversió en deute públic, uns 200.000 euros, i un pensionista a perdre'n al voltant de 4.000. Són només dos casos dels milers que hi pot haver però tots dos han pres una mateixa decisió: denunciar l'Estat.

Al·leguen que el decret pel qual s'ha aprovat la quitança del deute ha estat "inconstitucional i il·legal" i en demanen la derogació, segons fonts judicials.

Les denúncies d'aquests dos ciutadans grecs són les primeres de què es té constància a Grècia però l'advocat que porta el cas, Alexandros Likourezos, preveu que no seran les últimes. Per Likourezos es tracta d'"un cas sense precedents".

Anar al contingut