San Francisco
Un San Francisco incendiari
Barcelona

El bisbe Reig Pla entra amb nocturnitat a l'infern de la xarxa amb més fidels

L'etiqueta #clubdehombresnocturnos no només ha estat un formiguer en plena ebullició a la xarxa al llarg de tota la jornada, sinó que ha proporcionat el degoteig permanent de missatges humorístics, irònics, lascius i en la majoria dels casos, també anticlericals, per fer del Twitter l'eina d'entreteniment ideal per no treure el nas de la pantalla durant una bona estona. Però més enllà del pur entreteniment, l'homilia del bisbe d'Alcalá també ha servit als tuitaires per engegar un mecanisme d'expressió i rebel·lió adient per ocupar un espai públic que és de tots i en el qual no tenen cabuda actes de vandalisme urbà que puguin, de moment, ser equiparables al terrorisme. El sexe, l'Església i un sermó televisat per la principal cadena pública de l'Estat han fet combinar els sucs perfectes per crear, això sí, el còctel explosiu del dia i la conya prèvia per començar la nit amb els hàbits ben posats.

Myriam CordónActualitzat
El sarau que s'ha organitzat a la xarxa ha estat semblant a la preparació d'una beguda no alcohòlica els ingredients de la qual són: taronges, llimona, pinya, préssec, sucre i granadina. Una barreja que sovint també es pot trobar en els clubs nocturns als quals ha fet referència el bisbe d'Alcalá, Juan Antonio Reig Pla, en el seu mediàtic parlament. A continuació, alguns dels tuits més representatius d'aquest San Francisco multicolor i diferent dels altres (pels seus efectes secundaris):

@lezonlife, com a bon bàrman del paradís multicolor, ho té molt clar, i per això qüestiona amb tot el respecte un dels màxims representants de l'Església madrilenya: "Bona nit, eminència. Sense la sotana no li havia reconegut. Li poso allò de sempre?"

@monduque, en termes més de negoci, vol anar més enllà en la comprensió de les paraules del bisbe: "és que aquests clubs són competència deslleial, ell preferiria rebre'ls al despatx, en pla Mònica Lewinsky"

@NeveLyla va forta i aplica un plantejament matemàtic que recorda les equacions de grau superior: "si equiparem homosexualitat a prostitució, puc equiparar també bisbe a pedòfil robanens?"

@pepemantero es posa un xic melangiós i li agafa per recordar la foscor d'alguns habitacles freqüentats per gent del país: "es referiria Reig als quatre capellanets de Tarragona addictes a saunes i cambres fosques?"

@leplusmaladroit, sens dubte, un altre nostàlgic: "trobo a faltar a Terenci Moix, hauria disfrutat molt amb tot això #clubdehombresnocturnos"

@20m, evidentment, tots els mitjans, amb més o menys implicació, han informat dels actes més destacats de la Setmana Santa: "la missa homòfoba emesa a TVE incendia Twitter"

@Guerraeterna està més encaminat a la investigació dels efectes d'una crisi que, com tot sembla indicar, també és clerical: "dels creadors de l'exitós concepte d'infern, arriba ara el #clubdehombresnocturnos. A l'Església li comencen a fallar els guionistes"

@leplusmaladroit, novament, ens il·lustra amb el grau de més que sempre dóna l'experiència: "i van a clubs d'homes nocturns i troben l'infern. Doncs sí: ​​alguns cambrers tenen la simpatia de Satan"

@OrgulloMadrid, les reaccions contra la discriminació no han trigat a organitzar-se: "Ja podeu signar la petició 'Per una TV pública que respecti la #DiversidadSexual' http://actuable.es/peticiones/por-television-publica-respete-diversidad-sexual #LGTB #ClubDeHombresNocturnos

En tot cas, el que sí que hem d'agrair a la institució mundial que més "seguidors" professa, és que ens hagi obert, si no els ulls, sí unes altres portes, aquesta santa setmana. Això és el que diu @DarioCassim"Vaja, aquesta Setmana Santa se'ns proposa una manera d'oci més, per part de l'Església! Tots a #clubdehombresnocturnos!"

Anar al contingut