Jaume Mir
Jaume Mir era un dels artistes del segle XX més destacats de les Illes

Mor l'escultor mallorquí Jaume Mir, un dels artistes més prolífics de la història de les Illes

Un dels grans representants de l'art plàstic a les Illes, l'escultor Jaume Mir, ha mort a Palma, aquest Divendres Sant, als 97 anys. Mir, nascut a Felanitx (Mallorca), va aprendre ben d'hora a treballar la pedra gràcies al seu pare, picapedrer, i posteriorment va polir la tècnica a l'Escola de Belles Arts de Madrid, on es va llicenciar el 1940. Mir es va destacar per l'interès a recrear en bronze els mites i personatges de la història balear, des dels foners fins a Joanot Colom, Ramon Llull, Joanot Martorell i Joan Crespí.

RedaccióActualitzat
Format a l'Escola de Belles Arts de Madrid, amb un estil figuratiu i predilecció pel cos humà, va abordar tant temes religiosos i patriòtics com de reivindicació de la cultura i la història de les Illes. Havia guanyat diversos premis, com el Ramon Llull que lliura el Govern Balear.

Del 2003 al 2007, Jaume Mir va ser president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià, de Palma, de la qual actualment era president d'honor. I havia rebut, entre altres reconeixements, la Medalla d'Or de la Ciutat, el Premi Ramon Llull i la Medalla d'Honor i Gratitud del Consell.
Anar al contingut