20120408_634694921022569515
José Ignacio Echániz, responsable de Sanitat i Assumptes Socials del PP (Foto: EFE)
Madrid

El PP admet que hi haurà ajustos a la sanitat, però descarta una retallada dels serveis

El responsable de Sanitat i Afers Socials del PP, José Ignacio Echániz, ha fet aquest diumenge una crida a la calma, llançant un missatge de "tranquil·litat per als ciutadans". El responsable popular de sanitat ha assegurat que "no hi haurà retallades" en la seva àrea, però sí "ajustos" en algunes despeses que es consideren "improductives i innecessàries".

RedaccióActualitzat
Echániz ha destacat la dificultat de finançament que té actualment la Sanitat "conseqüència de l'herència" del govern socialista. Concretament, ha indicat que el deute és d'uns 15.000 milions d'euros, una xifra que "posa en una situació complicada la sanitat" i crea "dificultats de sostenibilitat" amb la vista posada en el fet que els espanyols "segueixin tenint els serveis que han conegut fins ara". Així, el responsable popular de Sanitat ha indicat que una de les direccions que seguirà el departament dirigit per Ana Mato serà la de "garantir l'essència d'un sistema millorat. Per a això, el govern espanyol "revertirà la situació que s'ha produït en els últims vuit anys, finançant millor a través de més ocupació i de més impostos relacionats directament amb la capacitat d'ocupabilitat del país".

El PSOE diu que no hi haurà acord en matèria sanitària

Des del PSOE, Trinidad Jiménez ha advertit al PP que no arribaran a cap acord en matèria sanitària que inclogui el copagament. Els socialistes acusen els populars de voler desmantellar l'estat del benestar amb l'excusa de la crisi.

Anar al contingut