Aspecte de l'A-2 al seu pas per Castellolí.
Aspecte de l'A-2 a Castellolí.
Barcelona

Retencions i circulació lenta en l'"operació tornada" de Setmana Santa

Aquest dilluns ha acabat l'"operació tornada" de Setmana Santa. Algunes vies de la xarxa viària catalana registren circulació lenta o amb retencions. Es tracta sobretot de carreteres que vénen de la costa. El Servei Català del Trànsit ha informat que a les vuit del vespre ja havien tornat a casa gairebé un 90% dels conductors que han passat fora els dies de festa.

RedaccióActualitzat
Aquest dilluns els problemes es concentren a moltes de les vies on ja n'hi va haver ahir diumenge. A l'AP-7 hi ha hagut circulació amb retencions entre Roda de Barà i Vilafranca i, més endavant, a l'altura del peatge de Martorell i altres aturades acordeòniques en diferents punts per anar cap a Barcelona, on s'ha habilitat un carril en sentit contrari. A Altafulla, s'han tallat diversos carrils una bona estona en aquesta autopista en direcció nord per un accident. El tall ha provocat cues de fins a 17 quilòmetres.

A l'A-2 també s'ha circulat amb lentitud. Entre Jorba i l'entrada del túnel del Bruc les cues s'eternitzen. I abans també hi ha trams de retencions entre Bell-lloc d'Urgell i Bellpuig que s'allarguen ben bé fins a Tàrrega.

Altres vies amb complicacions són algunes que vénen de la muntanya, com la C-16, on també s'han habilitat carrils addicionals al Berguedà. Les carreteres que vénen de mar com la C-32 de moment no presenta gaires problemes, però també hi ha carrils addicionals per si de cas. A la C-31 hi ha aturades a Castell d'Aro.

A la C-14, a Organyà, un xoc frontal que ha acabat amb dues víctimes mortals obliga a donar pas alternatiu. S'hi han acumulat uns quants quilòmetres de retencions en sentit Tàrrega i la Seu d'Urgell. A la N-340 circulació lenta al Vendrell cap a Barcelona.

A banda de les retencions de l'"operació tornada", les carreteres catalanes han estat tristes protagonistes al llarg de tota la Setmana Santa pel balanç d'accidents. Hi ha hagut fins a dotze víctimes mortals, tres més que l'any passat. El Servei Català de Trànsit lamenta les xifres i ho atribueix principalment al factor humà.

Anar al contingut