Barcelona

Dotze morts a les carreteres catalanes aquesta Setmana Santa

El nombre de morts a la xarxa viària catalana aquesta Setmana Santa s'eleva ja a 12 . Són tres víctimes mortals més que l'any passat. L'accident més greu ha estat aquest diumenge a Oliola, en què van morir tres persones i dues més van resultar ferides greus.

RedaccióActualitzat
El nombre de víctimes mortals a les carreteres catalanes aquesta Setmana Santa supera el de l'any passat. Un total de 12 persones han perdut la vida com a conseqüència d'accidents de trànsit, tres més que l'any passat.

L'accident més greu ha passat aquest diumenge a Oliola. Tres persones han mort i dues més han resultat ferides en un xoc frontal. Els Mossos d'Esquadra han detingut una conductora acusada de provocar l'accident i després fugir del lloc dels fets. La dona hauria fet una maniobra incorrecta que va provocar el xoc.

El sinistre més recent, mentrestant, ha passat aquest dilluns al matí a Organyà. Dues persones han mort en un xoc a la C-14, que ha obligat a tallar la via. Els Mossos han detingut a la Seu d'Urgell un jove com a presumpte autor de l'accident.

L'"operació tornada" de Setmana Santa es tanca aquest dilluns a la tarda tot i que a les 11 del matí ja havien tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona la meitat dels vehicles que tenien previst fer-ho. Durant les primeres hores, la circulació ha estat tranquil·la tot i que cap a mig matí s'ha complicat a la C-14, com a conseqüència de l'accident, i també a altres vies. Poc abans de les 2 del migdia, l'AP-7 concentrava els principals problemes.

Des del començament de la Setmana Santa, hi ha hagut a Catalunya 8 accidents importants, en què, a més de les 12 víctimes mortals, hi ha hagut 6 ferits greus i 10 de lleus. De moment, des de començament d'any, 69 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes.

Trànsit atribueix la sinistralitat al "factor humà"

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha atribuït aquest dilluns al factor humà la major part dels accidents que han provocat un total de dotze morts aquesta Setmana Santa. I és que Aregio ha subratllat que dels vuit accidents mortals que s'han registrat aquests dies, cinc han estat xocs, el que demostra, al seu parer, que el factor humà és determinant.

Per això, ha insistit a demanar responsabilitat als conductors, tot admetent un repunt de la sinistralitat en aquest primers mesos de l'any. Pel que fa a la mobilitat, ha destacat que la tornada s'ha produït de forma esglaonada i sense complicacions importants, les habituals en un cap de setmana.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut