Barcelona

Ensenyament proposa una nova tisorada del 38% en l'aportació a les escoles bressol

Ensenyament proposa reduir l'aportació a les escoles bressol municipals dels 1.600 euros per cada plaça als 1.000 euros el proper curs 2012-2013. La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) denuncia que la reducció faria el sistema "insostenible" mentre que el govern català assegura que les xifres són ara per ara només una proposta i que encara s'estan negociant. Si es confirma seria la segona retallada consecutiva de la Generalitat als fons que destina a les escoles bressol.

RedaccióActualitzat
Ensenyament planeja una nova tisorada en l'aportació que fa a les escoles bressol, un servei educatiu finançats a tres bandes pel govern català, els ajuntaments i les famílies. El departament que dirigeix Irene Rigau ha fet una primera proposta als municipis que comportaria una tisorada del 38%. El govern català passaria d'aportar 1.600 euros per cada plaça d'escola bressol a 1.000 euros el curs vinent.

Aquesta retallada, si es confirma, es produiria després que l'any passat ja rebaixés de 1.800 a 1.600 l'aportació per cada plaça d'escola bressol municipal.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) assegura que la nova retallada faria el sistema "insostenible" mentre que la Generalitat vol calmar els ànims i matisa que les xifres són encara provisionals. Afegeixen que el pròxim 16 d'abril, en una nova reunió, es negociaran els números.

D'altra banda, la FMC va assegurar que està "a l'espera" de conèixer si finalment la conselleria pagarà la bestreta de 1.300 euros per escola bressol i de 230 per escola de música per al curs 2011-2012, uns ingressos a què, asseguren, es va comprometre la consellera Rigau.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut