froilan
Felip Joan Froilà, en una imatge d'arxiu, amb la seva mare, la seva germana i el rei. (Foto: Reuters)
Madrid

El nét gran dels reis, operat després de disparar-se accidentalment un tret al peu

El nét gran dels reis d'Espanya, Felip Joan Froilà, està ingressat en una clínica de Madrid després que aquest dilluns va rebre accidentalment un tret d'escopeta en un peu. Segons ha informat la Casa del Rei, el fill de la infanta Elena, de 13 anys, va tenir un accident quan feia pràctiques de tir amb el seu pare, Jaime de Marichalar, a la finca familiar de Sòria. Tot i això, segons la llei, els menors de 14 anys no tenen permès utilitzar cap tipus d'arma i el reglament d'armes preveu multes per a aquests casos d'entre 300 i 600 euros.

RedaccióActualitzat
Felip Joan Froilà ha passat la nit acompanyat de la seva mare, la infanta Elena, a l'hospital Quirón de Madrid, on ha estat operat de la ferida que s'ha fet quan se li ha disparat accidentalment l'arma amb què feia pràctiques amb el seu pare. Es tracta d'una escopeta de balins de petit calibre, tot i això la ferida presenta orifici d'entrada i sortida. Els metges li han practicat una neteja quirúrgica i Froilà està fora de perill. Malgrat això, continuarà ingressat durant dos dies.

La seva àvia materna, la reina, ha estat de les primeres visites del dia. Sofia ha arribat a dos quarts de deu a l'hospital, on tampoc no hi ha faltat María Zurita, cosina de la infanta Elena, i el cap del servei mèdic de la Casa del Rei, Avelino Barros. La Reina Sofia ha tret ferro a l'incident i ha assegurat que "amb els nens sempre passa això".

La Casa del Rei ha donat poca informació de l'incident. Només ha explicat que Froilà era amb la seva germana, Victòria Frederica, i el seu pare, Jaime de Marichalar, a la casa familiar de Sòria. Froilà era al pati de la finca, amb el seu pare, quan se li ha disparat accidentalment l'escopeta.

El fill de la infanta Elena és el cinquè en la línia de successió, després de la seva mare.
Anar al contingut