Catalunya

La Generalitat treu la taxa als organitzadors de curses urbanes perquè els Mossos regulin el trànsit

Les federacions esportives respiren una mica més tranquil·les després de saber que la Generalitat revisarà la taxa que s'havia de pagar per la regulació del trànsit en actes esportius. El govern reconeix que es tracta d'una errada, però aquest mes s'han suspès tres curses ciclistes per aquest motiu.

RedaccióActualitzat
Trenta-tres euros per hora i mosso. Aquesta és la nova taxa que la Generalitat ja ha aplicat des d'aquest mes a les federacions esportives en les competicions en què els Mossos d'Esquadra regulen el trànsit interurbà. Aquest servei fins ara era gratuït per a les entitats sense afany de lucre i les federacions afectades no veuen clar com fer front a aquesta despesa.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, avisava que aquesta taxa és inassumible per a les federacions esportives catalanes i posava el seu dinamisme en perill.

Des de principis de mes ja s'han hagut de pagar els seveis de trànsit en cinc curses ciclistes i se n'han suspès tres de previstes per a aquest abril. Les federacions han demanat una reunió urgent amb el conseller d'Interior, mentre que, aquest dijous, a última hora del vespre, la Generalitat ha admès que es tracta d'un error en la tramitació de les taxes i que ho canviarà.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut