Madrid

Les "mares" de la nena robada per sor María diuen no haver firmat tots els documents on consta la seva rúbrica

El cas contra sor María per la presumpta usurpació de Pilar Alcalde de les mans de la seva mare natural l'any 1982 ha escoltat aquest divendres les declaracions dels pares adoptius. El pare ha reconegut que va ser la monja qui els va donar la criatura al·legant que la mare biològica no tenia mitjans per mantenir-la. Nega haver pagat per la nena i assegura que només es va fer càrrec de les despeses hospitalàries. La mare adoptiva, per la seva banda, ha dit no reconèixer la seva firma en diversos processos de l'adopció, extrem que també ha denunciat la mare biològica.

RedaccióActualitzat
Juanita i Alejandro Alcalde han estat citats pel jutge que porta el cas per comprovar si tenien coneixement que la mare natural de la seva filla, María Luisa Torres, volia desprendre's del nadó en néixer i donar-lo en adopció.

Els pares adoptius han explicat que s'havien posat en contacte amb diverses diputacions provincials per adoptar i que sor María es va oferir en aconseguir-los un fill davant de les dificultats del procés.

Al cap de poques setmanes, la monja els va comentar que hi havia una mare que volia desprendre's de la seva filla "en no tenir possibilitats per a la seva manutenció".

El pare adoptiu ha explicat que va pagar 80.000 euros de despeses hospitalàries ja que la criatura va passar 60 dies a la incubadora. De fet, assegura que sor María es va oferir per entregar-los un altre nadó però que ell s'hi va oposar.

Falsedat documental

La mare adoptiva no ha reconegut la seva firma en alguns documents del procés on figura la seva rúbrica. El lletrat de l'Associació SOS Nadons Robats, Guillermo Peña, no descarta demanar un informe cal·ligràfic per comprovar de qui és la lletra.

Segons l'advocat, de la declaració de la mare biològica es desprèn que no està clar el consentiment que exigia la llei en el cas de les adopcions. Pel que fa a la paperassa, també hi hauria documents que assegura no haver firmat.

Si es confirma que cap de les dues van firmar aquests documents l'adopció s'hauria de considerar irregular per falsedat.

Sor María estava cridada a declarar aquest dijous però es va acollir al seu dret a no declarar, si bé a la tarda va enviar una carta oberta a l'opinió pública en què deia que li repugnava el robatori de nadons.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut