Rajoy, en roda de premsa
Madrid

El PP tanca un pacte anticrisi amb els seus presidents autonòmics per defensar l'objectiu d'1,5% del dèficit

El president del govern espanyol i líder dels populars, Mariano Rajoy, ha consensuat amb els dirigents autonòmics del partit un pacte contra la crisi i i per garantir els serveis socials bàsics. Junts han coordinat un missatge positiu sobre el futur, convençuts que les mesures del govern espanyol tindran un efecte balsàmic en l'economia. Els barons del PP han reconegut les dificultats per sortir de la crisi, però s'han mostrat convençuts que l'executiu de Rajoy va en la direcció correcta. A més, s'han compromès a assolir l'1,5% dels dèficit que vol el govern espanyol.

RedaccióActualitzat
El PP consensua un missatge únic sobre les mesures per combatre la crisi. En la primera reunió amb Mariano Rajoy amb els líders territorials després de l'anunci d'una retallada de 10.000 milions d'euros en sanitat i educació, els barons han reconegut les virtuts de les retallades del govern.

La trobada ha servit per coordinar els missatges sobre els pressupostos de l'estat i les retallades previstes. I hi ha unanimitat. Els barons del PP coincideixen amb la necessitat d'estalviar, d'ajustar les despeses. D'aquest consens n'ha sortit un pacte en favor de l'austeritat, l'estabilitat pressupostària i la garantia dels serveis socials, segons ha explicat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Els presidents autonòmics coincidenxen a assenyalar que les comunitats han de complir l'objectiu de dèficit de l'1,5% del PIB.En paraules del president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, hi ha "marge" per ajustar perquè, a més, "no queda més remei i cal fer un esforç d'austeritat per ser més eficients" i evitar duplicitats. 

Encara que algun dirigent no ha volgut fer declaracions, com la presidenta aragonesa, Luisa Fernanda Rudi, la majoria s'ha sumat a un mateix missatge: el govern espanyol va pel bon camí. El gallec, Alberto Núñez Feijo, fins i tot ha dit que els ciutadans han d'ajudar a finançar els serveis públics perquè els governs no tenen diners.

Alicia Sánchez-Camacho ha reconegut al govern de la Generalitat els esforços en matèria d'austeritat i estalvi al mateix temps que ha demanat a Convergència i Unió que doni suport als pressupostos de l'Estat. La líder del PP català també ha enviat un missatge a Rajoy perquè garanteixi la liquiditat de la Generalitat.

Els presidents autonòmics del PP no han volgut debatre sobre el model autonòmic després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va plantejar la devolució de competències a l'Estat, com la sanitat, l'educació i la justícia.
Anar al contingut