Barcelona

A la xarxa, la república guanya a la monarquia

La casualitat ha fet que aquest 14 d'abril, el mateix dia que se celebra el 81 aniversari de la proclamació de la Segona República a l'estat espanyol, el màxim exponent de la monarquia espanyola, el rei Joan Carles, sigui notícia per haver estat operat del maluc a causa d'una fractura que es va fer en caure quan caçava elefants a Botswana. El tema dóna, com a mínim, per a un somriure (sense malícia). I, si més no, perquè els partidaris de la república omplin la xarxa amb comentaris tricolors i aconsegueixin que el 14 d'abril sigui "trending topic".

Myriam CordónActualitzat
Però no només l'etiqueta #14abril, també #rei, #Botswana o #republica han passat, en algun moment de la jornada, per la columna de l'esquerra del Twitter i s'han convertit en els temes de més èxit a la xarxa. És impossible fer una selecció que representi un recull objectiu i just dels missatges més originals, divertits, ferotges, intel·ligents o reflexius. Però aquí en teniu un petit intent. Un resum totalment aleatori de la simbòlica pugna que, almenys en aquests moments, van guanyant els republicans:

Manel Márquez xifra la seva indiganció i denuncia que "el 21% dels ciutadans d'Espanya són pobres i el seu rei se'n va a caçar elefants a 37.000 € la peça"

Estrella és una amant de la llibertat, segons escriu en el seu perfil. També dels llibres de misteri. Potser és per això que veu en la caiguda del rei un simbolisme estrany: "el dia de la republica, cau la monarquia. Bé, el monarca, però tot és començar, no? És un senyal, no ho veieu?"

N'hi ha que s'ho prenen amb molta filosofia, tot i que ho veuen clar. És el cas de l'Alicia Bersowitz: "Caçant elefants en ple segle XXI i perquè no hi ha mamuts... Això de la república és seure i esperar. Feliç 14 d'abril.

Els sacrificis que un monarca ha de fer són altament valorats per una gran part dels ciutadans. Antonio de Torre, del gabinet de comunicació d'UPyD de "Las Rozas" ens ho recorda amb aquest tuit: "no sé per què a vegades penso que aquest rei, tal com li va, i per tot el que li passa, en el fons s'està sacrificant per retornar la república"

Alberto Suárez ens regala un retuit en exclusiva: "El rey regala a Froilan el felpudo de Ikea que dice Viva la República independiente de mi Caza"

Pedro Jesús Camacho és regidor d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Puerto Lumbreras i afirma que "definitivament, la monarquia coixeja"

Alejandro Martínez demana col·laboració: "solicita a WWF que retirin la presidència d'honor de l'entitat al rei Joan Carles http://www.wwf.es/escribenos/"

El digital Vilaweb informa que el polític Iñaki Anasagasti ha escrit un nou article al seu blog, amb motiu del tema que ens ocupa: "Per què no abdica d'una vegada, aquest senyor?', es demana @ianasagasti"

Emilio López fa un apunt sobre la reforma laboral que va com anell al dit als republicans: "el rei estarà de baixa 45 dies i això és motiu d'acomiadament justificat". D'altra banda, també recorda que aquesta nit "la mare de l'elefant visitarà La Noria".

Pedro Lázaro Gómara estableix les "diferències" bàsiques "entre reis i súbdits": "ell va al quiròfan quatre vegades en dos anys. El súbdit, dos anys en llista d'espera per entrar-hi una sola vegada".

Juan_jo té una manera molt senzilla d'explicar les coses: "elefants units per la III República http://pic.twitter.com/q0PoScwj"

Maria González no fa cap al·lusió a la Casa del Rei i opta per retre homenatge a un dels grans de casa seva: "Dedico aquest tuit al meu avi, Antonio González (republicà). Sempre va tenir molt a dir"


Anar al contingut