Rosselló

Sarkozy torna a posar Espanya com a exemple de mala gestió durant una visita electoral a Perpinyà

Quan falten set dies per a la primera volta de les eleccions presidencials franceses, el candidat conservador Nicolas Sarkozy ha estat aquest dissabte a la Catalunya Nord per participar en un míting electoral. En un intent de restar vots al Front Nacional, s'ha pogut veure i sentir el Sarkozy més dretà en la defensa de la identitat francesa i de la contraposició de deures als drets, especialment en el cas dels immigrants. Pel que fa a la situació econòmica del país, Sarkozy ha mirat una vegada més cap a la gestió socialista a Espanya com un exemple a evitar.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El president francès ha dit que Espanya és "un país que havia estat presentat com un èxit europeu", però que avui paga el doble que França per les seves emissions de deute públic, i ha atribuït aquesta situació als set anys de govern socialista. Per al candidat, la diferència es deu al fet que Espanya "preveia per al 2011 un 6% de dèficit, i va acabar amb un 8%", mentre que França preveia un 5% i va tancar l'any amb aquesta xifra. A més, Sarkozy ha recordat que Espanya i Grècia han hagut de "baixar les pensions", en referència a la congelació que va fer l'executiu anterior, per justificar la controvertida reforma francesa que va fer el 2010.

Abans de participar a la part més política del seu viatge a Perpinyà, Nicolas Sarkozy ha actuat com a president de la República per retre homenatge als harkis, els algerians que van combatre amb l'exèrcit francès contra la independència del seu país. El president ha fet fer una ofrena floral a l'antic camp de concentració de Ribesaltes on van ser tancats nombrosos harkis i les seves famílies, i ha reconegut, per primera vegada, la responsabilitat històrica de França en l'abandó dels combatents musulmans al final de la guerra d'Algèria.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut