Barcelona

Mayol diu que se sent a prop dels okupes i rep crítiques fins i tot del PSC

La tercera tinent d'alcalde, Imma Mayol, ha afirmat al programa "Els matins", de TV3, que "quan s'ocupen espais desocupats i se'ls dóna una funció social, em sento més a prop d'un okupa que d'un especulador". Mayol, d'ICV, ha afegit: "em rebel·lo contra la injustícia i en aquest sentit em considero antisistema". Convergència i Unió ha respost que aquestes afirmacions van en contra de l'autoritat de l'Ajuntament per fer complir les normes i ha demanat a l'alcalde que reclami serietat. El líder del grup popular a Barcelona ha demanat la dimissió de la tinent d'alcalde. Fins i tot el PSC l'ha advertit que no doni "ales" a l'oposició.

Actualitzat

Imma Mayol s'ha referit als okupes no violents dient que "no té gaire sentit convertir en delinqüents persones que la societat no veu com a delinqüents. Una persona que ocupa un espai de forma pacífica, que fa 15 anys que està desocupat i li dóna una funció social no és delinqüent" i, per tant, no hauria d'anar a la presó. Ara bé, la tercera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona s'ha mostrat autocrítica pel que fa a les condicions dels equipaments per a gent jove, fent-se ressò d'un informe de la Fundació Ferrer i Guàrdia. "Em sento responsable que no hi hagi prou espais culturals per a gent jove a la ciutat, però de la violència, no". En qualsevol cas, Imma Mayol ha assegurat que no creu en la legalització de l'ocupació.


El PSC demana que pensi les declaracions que fa

Mayol ha estat ràpidament criticada pels grups municipals de CiU i el PP. Fins i tot el secretari de la Federació de Barcelona del PSC, Joan Ferran, ha demanat a la tercera tinent d'alcalde que s'ho pensi "dues vegades" abans de fer segons quines declaracions i no doni "ales" a l'oposició.

Xavier Trias: una "antisistema en cotxe oficial"

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, ha qualificat les declaracions de Mayol de "sorprenents, ridícules i lamentables" i ha assegurat que la tinent d'alcalde s'ha inventat una "nova categoria", la dels "antisistema en cotxe oficial". El líder de CiU a Barcelona ha demanat a l'alcalde Jordi Hereu que reclami serietat al seu equip de govern.

Fernández Díaz: declaracions frívoles i irresponsables

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha considera "frívoles i irresponsables" les declaracions de Mayol. Segons el dirigent popular, aquest tipus d'afirmacions "justifiquen la proliferació i arrelament dels grups antisistema que han protagonitzat actes violents a la ciutat". Per ell, "explica l'actitud de l'Ajuntament" en relació amb els moviments okupes i facilita el creixement d'aquests grups.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut