Barcelona

Rigau apel·la a les retallades fetes a Catalunya per no haver d'aplicar les noves mesures restrictives

Després de l'anunci d'ahir del ministre d'Educació de les mesures per aconseguir un estalvi de fins a 3.000 milions d'euros, la consellera Irene Rigau evita enfrontar-se al ministeri fins a conèixer el redactat final del decret. També al·ludeix a les retallades ja fetes a Catalunya per no haver d'aplicar les noves mesures.

RedaccióActualitzat
Irene Rigau ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que la retallada de 3.000 milions en Educació que vol impulsar el govern espanyol repercutirà negativament en la qualitat de l'ensenyament.

La consellera també assegura que l'ampliació d'alumne per aula no es podrà fer efectiva a curt termini:  

"Si això s'acaba concretant, que sembla que pot ser, tindrà impacte posterior, el 2013, i els cursos, les ràtios, es determinen a l'entrada del sistema. Ara nosaltres ja hem fet la preinscripció, ja hem ofertat les places. Si ara els pares es pensen que totes les aules passaran a 35, no. En tot cas serà a primer d'ESO que intentarem que n'hi hagi més i a primer de Primària."

Rigau ha lamentat profundament l'actitud del govern espanyol a l'informar només de paraula de les mesures d'estalvi. La consellera ha dit que el pitjor és "l'actitud i el model d'Estat". La titular del departament d'Ensenyament ha afegit que "que el ministre digui '(sobre) les normes de caràcter bàsic no he ni d'informar', no, jo crec que no és això".

A "Els matins", de TV3, Rigau ha volgut destacar que, "Catalunya ja ha fet els seus deures retocant condicions de treball i fins i tot nòmines, però ho hem fet en els marcs de negociació i de conversa i de participació que pertoquen". Per això, diu, "entenem que no ens toca ara que des del govern central ens diguin com hem de modificar la realitat dels nostres centres per justificar una mesura sectorial".  

La consellera lamenta que es menystinguin "les mesures que ja s'han fet" i que es reiteri "que els estalvis vagin a càrrec de les comunitats i que l'administració general de l'Estat quedi intocable."

Rigau també ha explicat que el Ministeri no els ha concretat encara la xifra que hauran d'estalviar.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut