Barcelona

Llanos de Luna prohibeix al síndic entrar al Centre d'Internament per a Estrangers

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha denegat al síndic de greuges l'entrada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. El síndic, Rafael Ribó, ho considera impropi d'un sistema democràtic i denuncia, a més a més, greuges comparatius, ja que a València sí que van poder visitar el CIE allà.

RedaccióActualitzat
El síndic de greuges, Rafael Ribó, havia anunciat aquest dilluns a la nit que visitaria el Centre d'Internament per a Estrangers de la Zona Franca al Ministeri de l'Interior i a la delegació del govern. Però quan ha anat a visitar-lo acompanyat de tres membres de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, ha ordenat que els barressin el pas.

Ribó i els seus acompanyants volien comprovar les queixes que tenien sobre la falta d'atenció sanitària als interns i la manca de lavabos a les cel·les. Però no ho han pogut fer. El síndic denuncia que la prohibició és impròpia d'un sistema democràtic i denuncia que no s'adiu per res amb la voluntat de transparència anunciada pel govern espanyol.

El síndic denuncia que a València sí que es va poder visitar el CIE i recalca que té dret a entrar en aquest equipament d'acord amb l'Estatut, amb diversos convenis de les Nacions Unides i amb la llei del síndic.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut