Estats Units

L'FMI augura que el dèficit espanyol no baixarà del 6% el 2012 i l'atur superarà el 24%

El Fons Monetari Internacional conclou en el seu informe fiscal de primavera que Espanya no complirà amb l'objectiu de dèficit aquest any i el superarà en set dècimes, fins al 6%. Males notícies també per a l'atur, que s'enfilarà fins al 24,2% aquest 2012 i es moderarà una mica el 2013 amb una taxa del 23,9%. L'ens reconeix el comportament "esquizofrènic" dels mercats, que reclamen pressupostos austers però reaccionen malament quan això frena el creixement.

RedaccióActualitzat
El deute espanyol representarà aquest any l'equivalent al 79% del Producte Interior Brut (PIB), xifra superior a la del 2011. Per al 2013 la cosa no millora gaire, ja que els deutes equivaldran a un 84% del PIB.

Per a la zona euro, l'FMI preveu que el dèficit fiscal se situï en el 3,2% del PIB el 2012 i que es redueixi fins al 2,7% el 2013. Pel que fa al creixement, es farà esperar. L'economia de l'eurozona tancarà aquest any amb un 0,3% negatiu, però el 2013 s'espera més optimista, amb una tímida recuperació d'un 0,9%. Aquestes xifres resulten insuficients, ja que, segons els experts, cal que l'economia creixi un mínim d'un 2% perquè es creïn llocs de treball.

La situació serà molt diferent als Estats Units. L'economia nord-americana registrarà aquest any un repunt del 2,1%, percentatge que arribarà al 2,4% el 2013.

Tot i les dades d'Espanya, l'FMI considera "encertat" el ritme de consolidació fiscal del país, però afegeix que "necessita més ajustos perquè el dèficit fiscal és massa gran". L'ens ha remarcat que la reforma laboral va en la direcció adequada i valora positivament els plans de sanejament del sector financer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut