Agents de la policia i membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, aquest dimarts a Terrassa.
Agents de la policia i membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca intentant evitar un desnonament.
Barcelona

Impulsen una ILP per regular la dació en pagament i canviar una legislació hipotecària "anòmala i perversa"

S'ha presentat la campanya per la recollida de firmes que començarà per Sant Jordi per portar al Congrés dels Diputats la dació en pagament. La iniciativa legislativa popular que exigeix mig milió de signatures per prosperar demana també la paralització dels desnonaments i el lloguer social.

RedaccióActualitzat
Sindicats, entitats socials i veïnals i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han presentat avui a Barcelona la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè el Congrés reguli la dació en pagament amb efectes retroactius, parar els desnonaments i establir lloguers socials. La recollida de signatures començarà per Sant Jordi.

La ILP ha estat impulsada per la PAH, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO, l'Observatori DESC (Drets Econòmics Socials i Culturals) i la Confederació d'Associacions de Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

Els promotors de la iniciativa, acceptada per la mesa del Congrés, tenen de termini fins al 31 d'octubre per recollir un mínim de 500.000 firmes, encara que els impulsors esperen que siguin milions "perquè es tracta d'un clamor popular per parar aquesta barbàrie", ha assenyalat la portaveu de la PAH, Ada Colau.

Entre el 2007, quan es va iniciar la crisi i va explotar la bombolla immobiliària, i el 2011, s'han produït 349.438 execucions hipotecàries a Espanya, i són les comunitats d'Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana, les més afectades.

Els impulsors de la ILP volen canviar una legislació hipotecària que han qualificat d'"anòmala i perversa" i han recordat que aquesta modificació ja s'està reclamant des dels àmbits judicials, amb sentències que afavoreixen els llogaters que no poden pagar les hipoteques, o des dels ajuntaments, que estan aprovant mocions en aquest sentit.





Anar al contingut