L'Ametlla del Vallès

Mas anuncia que no es faran escoles bressol noves els pròxims anys

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que el govern no construirà noves escoles bressol "durant els propers temps". Mas ha advertit que l'executiu català haurà de concentrar els seus esforços en "l'ensenyament estrictament obligatori" i no podrà destinar més recursos a aquell ensenyament que no ho és. El president de la Generalitat ho ha argumentat per la retirada de les aportacions del govern espanyol per finançar l'educació per a infants de fins als 6 anys, edat a partir de la qual comença l'ensenyament obligatori.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que no s'obriran noves escoles bressol en els pròxims anys. "Tindrem menys recursos i ens haurem d'espavilar sols", ha justificat en anunciar que "en el tema de les escoles bressol, no en podrem fer durant aquests propers temps. Hem d'aprofitar les que hi ha, públiques o privades". Precisament ho ha dit en la inauguració d'un equipament d'aquest tipus, l'escola bressol L'Ametller, a l'Ametlla del Vallès.

Mas ha demanat comprensió a la ciutadania per les retallades en ensenyament. Mas ha dit que el govern català s'haurà de "concentrar en l'ensenyament obligatori" sobretot després que el govern de Zapatero va deixar d'aportar diners per a l'educació d'infants entre 3 i 6 anys i ara el de Rajoy ha retirat l'aportació per a l'ensenyament entre 0 i 3 anys.

El president de la Generalitat ha remarcat que sí que es farà "alguna cosa en educació Primària i instituts" i ha dit que són decisions dures però obligades per la retallada de fons del govern espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut