Milers de globus volaran en defens del català
Cartell de la campanya. (Foto: Plataforma per la Llengua)
Barcelona

Un miler de desitjos pel català volaran el dia de Sant Jordi

El dia de Sant Jordi un miler de globus s'enlairaran cap al cel de Barcelona amb desitjos per la llengua. La iniciativa, que s'anomena Muralmob, està organitzada per la Plataforma per la Llengua conjuntament amb 23 entitats més. "El català, llengua comuna" és el lema que es confeccionarà al terra amb l'ajuda de mil globus biodegradables inflats amb heli amb l'objectiu de destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social.

RedaccióActualitzat
En cada globus, els participants hi hauran escrit un desig personal per a la llengua. Després, els globus s'enlairaran tots alhora. A l'acte s'inclourà la lectura del manifest "Català, llengua comuna", que es va editar per primera vegada el 2008 i del qual enguany es presenta l'edició traduïda a l'àrab.

En el projecte hi participen nombrosos col·lectius de nouvinguts i també personalitats, com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que en serà el presentador, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, protagonista de l'espot publicitari de la campanya i que ha presentat aquest dijous l'acte en roda de premsa juntament amb els organitzadors.

Un muralmob és una acció organitzada en què diverses persones es reuneixen espontàniament en un lloc determinat i creen un missatge. Aquest gest s'enregistra per ser, posteriorment, difós a internet.

Des de la Plataforma per la Llengua s'ha començat una campanya perquè els ciutadans enviïn els seus desitjos a través del correu electrònic o també via Twitter, amb la menció del perfil @llenguacat i utilitzant l'etiqueta #muralmobllengua.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut