Barcelona

Raimon: "Sense Ausiàs March, Fuster i Espriu, segurament no m'hauria dedicat a cantar"

"Sense Ausiàs March, Joan Fuster i Salvador Espriu, segurament no m'hauria dedicat a cantar i hauria estat professor d'Història, que era el que volia." Raimon ha exemplificat amb aquesta frase com la literatura pot canviar-te la vida. Ha estat en el pregó de Sant Jordi, en què el cantautor de Xàtiva ha conversat amb el periodista Vicent Partal.

RedaccióActualitzat
Raimon ha destacat que hi ha llibres "que et canvien la vida i la manera de moure't en el món". Ha explicat que sempre ha tingut una relació "molt forta" amb la literatura malgrat que, a casa, hi veia pocs llibres. Concretament, ha citat "El socialisme científic", del seu avui, el Manifest del Partit Comunista i una novel·la "que es deia 'Social', però que era més o menys eròtica". 

El cantant valencià ha explicat que llegeix molt i variat, "com la majoria d'autodidactes", perquè va aprendre la llengua d'aquesta manera, quan "era considerada a València una espècie de 'patois'".

Raimon ha detallat com va iniciar la relació entre música i literatura, quan Joan Fuster li va regalar la primera col·lecció de la poesia completa d'Espriu, que va llegir a Ais de Provença, durant una beca d'estiu. "Vaig agafar la 'Cançó de capvespre' i va sortir sola". Ha confessat que sempre s'ha preguntat què dirien els poetes del passat de les seves musicacions. "Però mai no he tingut resposta", ha comentat en broma.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut