Bogotà

Rajoy demana un "esforç" als ciutadans perquè no hi ha prou diners per pagar els serveis públics

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, reconeix que "no hi ha diners per atendre el pagament dels serveis públics" i demana als ciutadans que entenguin "el petit esforç" que se'ls demana. Des de Colòmbia, Rajoy ha defensat els nous ajustos: "Hi ha coses que no ens agrada fer, però, si volem a mitjà i llarg termini consolidar uns bons serveis públics, hem de demanar ara aquest esforç. Són uns pocs euros al mes".

RedaccióActualitzat
En una roda de premsa amb el president colombià, Juan Manuel Santos, Rajoy ha reconegut que és "dur" demanar als espanyols que facin un esforç, però ha assegurat que és "necessari i imprescindible" perquè el país ha gastat "moltíssim en aquests últims anys". "No queda més remei".

El president espanyol ha fet aquestes declaracions només unes hores abans que el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovi ajustos en sanitat i educació per estalviar 10.000 milions d'euros. Aquestes mesures són necessàries perquè, segons ha recordat Rajoy, l'Estat va gastar l'any passat 90.000 milions d'euros més dels que va ingressar. Aquest any, complint els objectius de dèficit marcats i tot i els ajustos, Espanya haurà de demanar més de 50.000 milions prestats.

Davant d'aquesta situació, el president espanyol ha ratificat la seva intenció de continuar les reformes i ha apostat per prendre decisions "justes i raonables".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut