detinguts tarragona
Els dos detinguts a Tarragona queden en llibertat amb càrrecs
Tarragona

En llibertat amb càrrecs els dos detinguts a Tarragona pels incidents que hi va haver durant la manifestació del 29 de març

Els detinguts a Tarragona estan acusats de creuar contenidors a la via, llançar objectes a comerços, tirar pedres a una seu local del PP a Tarragona i agredir un agent dels Mossos d'Esquadra.

RedaccióActualitzat
Les detencions es van practicar en el marc d'un dispositiu policial desplegat entre el matí i primera hora de la tarda d'ahir.

Els dos detinguts a Tarragona són Robert M.M., de 18 anys, acusat de danys, desordres públics i coaccions, i Josep Maria M.C., de 28 anys, acusat de danys, desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit.

L'Ajuntament de Tarragona va xifrar en 51.000 euros els danys soferts pel patrimoni urbà durant la jornada de vaga, mentre que la Rovira i Virgili va quantificar en gairebé 9.000 euros els danys al seu aparcament.

Segons els moviments socials de Tarragona, un és militant d'Endavant, i l'altre, del PCPC.

Tots dos han passat a disposició judicial molt aviat per evitar que la seva arribada coincidís amb la concentració de suport als detinguts i rebuig a la seva detenció  convocada a les 9 pels moviments socials.

Els dos nois han quedat en llibertat amb càrrecs.

Després dels incidents del 29M, que van ser especialment intensos al centre de Barcelona, el govern espanyol i la Generalitat han iniciat una ofensiva per endurir el Codi Penal per castigar amb més duresa els esvalotadors.

A Catalunya, el conseller Felip Puig ha advertit que els grups de "guerrilla urbana" ja aglutinen al voltant de 2.000 persones, per la qual cosa ha anunciat que incrementarà les unitats antiavalots en 100 efectius i que crearà un web en què penjaran imatges sobre els incidents perquè els ciutadans puguin delatar els esvalotadors.
Anar al contingut