Madrid

El govern espanyol aprova l'ordre que limita l'entrada de biodièsel argentí a Espanya

La vicepresidenta del govern, Soraya Saéz de Santamaría, ha valorat positivament tant el suport internacional que ha rebut l'estat espanyol per l'expropiació d'YPF per part del govern argentí com la decisió del Parlament Europeu de suspendre els avantatges aranzelaris de què gaudeix l'Argentina. Pel que fa a mesures de resposta per part del govern espanyol, Saéz de Santamaría ha anunciat la firma d'una ordre ministerial que limita l'entrada de biodièsel argentí a Espanya. Tot i que s'havia especulat amb altres mesures, el Consell de Ministres no n'ha aprovat cap més.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha presentat al Consell de Ministres una ordre ministerial per assignar quotes de producció de biodièsel a les plantes espanyoles, fet que limitarà l'entrada del producte refinat procedent de l'Argentina.

La vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha inscrit aquesta mesura en les accions de l'executiu en contra de la decisió de l'Argentina d'expropiar un 51% d'YPF. "L'ordre serà firmada avui pel ministre i publicada demà al BOE", ha anunciat abans d'explicar que el seu contingut "té com a objectiu donar suport a les operacions de refinació per part de les empreses espanyoles i comunitàries, i situar-les en posició de poder oferir el biodièsel en condicions competitives".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut