Albert Rivera
Albert Rivera ha defensat un model bilingüe d'escola al Teatre Goya de Barcelona
Barcelona

Albert Rivera creu "de justícia i sentit comú" tenir "una escola bilingüe" en "una Catalunya bilingüe"

Diverses entitats en contra de la immersió lingüística han fet un acte a Barcelona per reclamar una escola bilingüe. Convocava el partit Ciutadans, a més d'entitats com l'Associació per la Tolerància i Convivència Cívica Catalana, que han exigit la reintroducció del castellà com a llengua vehicular a l'escola i han acusat la Generalitat d'incomplir la llei i la Constitució espanyola. L'acte ha comptat també amb l'adhesió del Partit Popular de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha instat els participants a "conjurar-se per aconseguir una escola bilingüe" a Catalunya, ja que, segons ha dit, si hi ha una Catalunya bilingüe "és de justícia i de sentit comú" que l'escola també ho sigui. Més de 600 persones, segons els organitzadors, s'han reunit al teatre en aquest acte en contra del model que s'aplica a les escoles catalanes des de la transició de la dictadura franquista a la democràcia. Rivera ha qualificat la iniciativa com la "primera pedra" per aconseguir una escola bilingüe.

El líder de Ciutadans ha convidat els assistents a un acte que ha qualificat de "primera pedra", a "sortir de l'armari" per "defensar el bilingüisme". També ha reclamat una escola "pública de qualitat" en la qual es pugui aprendre català, castellà i anglès. Crític amb el govern d'Artur Mas, el líder de Ciutadans ha acusat l'executiu català de voler "aixecar fronteres" mentre que ha assegurat que el seu partit lluita "per tot el contrari" i ha reclamat "el compliment de les sentències" favorables a atendre les peticions dels pares que volen que els seus fills siguin escolaritzats en castellà.

Entre d'altres personalitats dels grups convocants, com ara el líder de Convivencia Cívica, Francisco Caja, també ha intervingut a l'acte la diputada del PPC María José García Cuevas, que ha assegurat que "l'objectiu" que uneix els dos partits és "més important que les diferències" i ha animat a "remar en la mateixa direcció". Entre els assistents a l'acte hi ha hagut els advocats Javier Nart, Josep María Fuster-Fabra i Joan Carles Girauta, l'expresident del R. C. D. Español i publicista Fernando Martorell, l'exdiputada del PP Carina Mejías, el catedràtic en Dret Constitucional Francesc de Carreras i el doctor en Ciències Econòmiques Félix Ovejero.
Anar al contingut