bilingue
Albert Rivera en l'acte per l'escola bilingüe de Ciutadans i altres plataformes.
Barcelona

Demanen que s'investigui un acte de Ciutadans per l'escola bilingüe per un delicte d'incitació a l'odi

Un acte en favor de l'escola bilingüe pot acabar als jutjats. La plataforma Escola en Català ha demanat a la fiscalia que investigui si a l'acte, organitzat per Ciutadans, Convivència Cívica Catalana i altres organitzacions, s'ha incitat a l'odi contra el poble de Catalunya i la seva llengua pròpia.

RedaccióActualitzat
Escola en Català ha demanat al fiscal especial de delicte d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, que actuï d'ofici per aclarir si en l'acte a favor del bilingüisme s'ha comès el delicte d'apologia del genocidi lingüístic i cultural català.

La plataforma considera que l'acte ha incitat a l'odi. La presidenta d'Escola en Català, Mercè Escarrà, acusa els promotors del bilingüisme a les aules de "servir-se dels tribunals espanyols per imposar allò que una minoria residual és incapaç de guanyar a les urnes d'aquest país".

La presidenta de la plataforma ha titllat els organitzadors d'antidemocràtics perquè "no accepten la sobirania i les lleis del Parlament que han dotat el país d'un sistema d'immersió lingüística aprovat per amplíssima majoria i que compta amb el suport unànime de la comunitat educativa, el Consell d'Europa i la Unesco".

Escarrà ha recordat que el model d'immersió lingüística és "vigent, vàlid i acceptat" per la majoria del país.

L'acte a favor del bilingüisme va ser organitzat per Ciutadans, Convivència Cívica Catalana, Àgora Socialista i Asociación para la Tolerància. Va rebre el suport del Partit Popular de Catalunya.
Anar al contingut