Barcelona / Girona / Lleida / Tarragona

Més vendes de llibres i roses per aquest Sant Jordi

Els llibres i les roses són elements imprescindibles de la diada de Sant Jordi i han conquerit la Rambla i la plaça de Catalunya, autèntics epicentres de la festa. Però Sant Jordi és un dia que es viu amb moltes ganes arreu de Catalunya. A Girona, tot i el fred del matí, la gent ha complert amb la tradició i tant llibreters com floristes estan satisfets amb el ritme de vendes. A Tarragona, la rambla Nova s'ha omplert de ciutadans i turistes per viure una jornada festiva. El mateix ha passat a Lleida, on la gent ha omplert les 170 parades de llibres que hi ha a la capital del Segrià.

TV3Actualitzat
Sant Jordi és el gran dia del sector editorial i els majoristes i detallistes de la flor. Tot i la crisi, les vendes han funcionat millor que l'any passat: la festa ha tornat a caure aquest any en dia laborable, un fet que ha ajudat els venedors de llibres i roses. Només en un dia, els llibreters calculen una facturació d'uns 17 milions d'euros en llibres mentre que els floristes xifren les vendes en set milions de roses. Alguns dels títols més venuts es repeteixen a tot Catalunya, però a cada comarca hi té un pes específic l'autor del territori o les obres que relaten fets emmarcats en una determinada zona.

A Barcelona, Sant Jordi té un punt multicultural, ja que la festa s'ha convertit en una atracció per a turistes i en un element clau per a la integració dels estrangers que viuen a Catalunya. L'exemple més clar s'ha viscut a la rambla del Raval, on les entitats del barri han organitzat paradetes, lectures i tallers per donar a conèixer la tradició a tothom.

A Tarragona, enguany s'han posat a la venda més llibres i roses que mai. La rambla Nova s'ha fet més llarga per acollir les paradetes de venedors. La pluja que ha caigut de matinada ha deixat pas al sol durant el matí i el migdia, la qual cosa permet fer una bona previsió de vendes. El llibre "Un bar de contes", escrit per 24 tarragonins que expliquen històries que passen en bars de totes les èpoques. "La inundació", d'Olga Xirinacs, també s'està venent molt bé. A Reus, la plaça del Mercadal ha registrat moviment des de primera hora del dia i, entre els llibres més venuts destaca la "Història de Reus a través del ball". A les Terres de l'Ebre, els dos volums de "La vida tortosina", de Quimo Panisello, s'han convertit en tot un fenomen editorial. Es tracta d'un recull d'imatges i publicitat de les entitats i empreses de la Tortosa del segle XX.

La rambla de la Llibertat de Girona s'ha vestit de gala per oferir el llibre a l'aire lliure. El Gremi de Llibreters de les comarques gironines estan satisfets per com està funcionant el dia. Els llibres d'autors de les comarques gironines, com "Quan érem feliços", de Rafel Nadal, i "Memòria d'uns ulls pintats", de Lluís Llach, són els més venuts del dia. A Girona, s'ha aprofitat el dia de Sant Jordi per homenatjar Pere Rodeja, l'ànima de la llibreria Geli.

A Lleida, la gent també ha omplert la rambla d'Aragó per comprar llibres i roses. Autors de Ponent com Carles Porta, amb "Fago", i Imma Monsó, amb "La dona veloç", encapçalen fins a aquesta hora la llista dels més venuts. Vidal Vidal, Francesc Pané o Rosa Fabregat són altres autors lleidatans que presenten novetats literàries aquest Sant Jordi.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut