Saint-Cyr-sur-Loire

Sarkozy torna a esmentar Espanya com a exemple del que podria ser França si guanya Hollande

El president francès, Nicolàs Sarkozy, s'ha tornat a referir a Espanya en un míting organitzat tot just després de perdre la primera volta de les eleccions presidencials. El candidat socialista, François Hollande, va guanyar aquesta primera votació amb un 28,63% dels vots, un punt i escaig més que el president francès. Sarkozy ha recordat que "l'únic cap de govern que va rebre Hollande va ser José Luis Rodríguez Zapatero, a qui citava com a model. El cita encara?", s'ha preguntat Sarkozy.

RedaccióActualitzat
No és la primera vegada que el candidat conservador es refereix a Espanya, no pas com a exemple sinó com a una premonició del que podria passar a França si François Hollande guanyés els comicis.

Després de ser el primer president electe que perd una primea volta, Sarkozy té davant la difícil tasca de conquistar el 17,90 per cent dels vots aconseguits per la líder d'ultradreta Marine Le Pen, així com el 9% dels suports del centrista François Bayrou. D'aquí que el líder conservador hagi enduriy el seu discurs i parli d'immigració. "Vull plantejar la qüestió de les fronteres en la globalització", doncs en un món sense fronteres el que està en perill són "tots els nostres equilibris socials, culturals i econòmics", però també "la vostra vida quotidiana", ha alertat.

La valorització del treball i la seguretat han estat altres temes destacats del seu discurs. Sarkozy ha qualificat el "poble de França" "d'indomable". "Treball, esforç, mèrit, autoritat, solidaritat, inversió i innovació" són les bases del nou model de creixement que ha proposat Sarkozy, cinc anys després de fer cèlebre l'eslògan de "Treballar més per guanyar més", en la campanya electoral que el va portar a la presidència el 2007.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut