L'exconseller de Treball de la Junta d'Andalusia Antonio Fernández
L'exconseller de Treball de la Junta d'Andalusia Antonio Fernández
Sevilla

Presó per a l'exconseller de Treball andalús imputat en el cas dels EROs fraudulents

La jutge de Sevilla que investiga el cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) fraudulents ha decretat l'ingrés a presó comunicada i sense fiança per a l'exconseller de Treball de la Junta d'Andalusia Antonio Fernández.

RedaccióActualitzat
Tal com havien demanat la Fiscalia Anticorrupció, el PP i el sindicat Manos Limpias, la jutge ha notificat a l'imputat l'acta que l'envia a presó. Aquestes acusacions havien demanat, a més, una fiança de responsabilitat civil de 890 milions d'euros. La Junta d'Andalusia, en canvi, sol·licitava la compareixença setmanal de l'exconseller de Treball als jutjats, la retirada del passaport i una fiança de 68 milions.

La fiscalia sol·licitava presó per a Antonio Fernández perquè entén que existeix risc de fuga, per la gravetat dels delictes que li imputen i per evitar que pugui influir en altres fonts, com per exemple en testimonis que hagin de comparèixer davant el jutge.
 
La defensa, per la seva banda, nega el risc de fuga i recorda que el seu client fa més d'un any que està imputat i en cap moment no ha intentat eludir l'acció de la justícia i ha col·laborat responent totes les preguntes que se li han formulat.

Fernández és el tercer imputat que ingressa a presó pel cas dels EROs fraudulents, després de l'exdirector general de Treball i Seguretat Social Francisco Javier Guerrero i el seu xofer, Juan Francisco Trujillo.
Anar al contingut