Barcelona

El sicari de Santaló diu que l'inductor del crim el va amenaçar perquè matés Touriño

Aquest dimarts s'ha celebrat a l'Audiència de Barcelona la segona sessió del judici pel "crim de Santaló" amb la declaració dels acusats, per l'assassinat el 2009 del director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Félix Martínez Touriño. En resposta a l'interrogatori de la fiscal, el sicari Jorge Andrés M.G. ha confessat ser l'autor del crim i ha assenyalat que Manuel Moreno, empleat de la víctima, li va ordenar cometre l'assassinat per algun problema relacionat amb la feina.

RedaccióActualitzat
Jorge Andrés M.G. ha canviat la seva declaració en fase d'instrucció i ha sostingut que va ser el mateix Manuel Moreno, i no el també inculpat Sahid S, cunyat d'aquest, qui es va reunir amb ell en un parc i li va donar una arma i una foto de Félix Martínez Touriño i li va exigir, fins i tot amb amenaces, que el matés.

L'autor dels fets ha defensat que els 9.000 euros amb el qual el van retribuir eren, en un principi, per pressionar la víctima per cobrar un deute familiar, però no per matar-lo. Tot i això, ha assegurat que després va prémer el gallet per por de represalies de Moreno, que, segons la fiscal, volia acabar amb la vida del seu cap perquè tenia intenció d'acomiadar-lo.

Per la seva banda, el conductor que va portar el sicari des de Madrid a Barcelona i que el va ajudar a fugir, Yader Jair C.H., ha assegurat que desconeixia els objectius reals de l'atac, ja que pensava que només volien amenaçar Touriño.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut