Barcelona

Interior activa el web per delatar violents amb fotos de 68 sospitosos

El Departament d'Interior ha activat el web perquè la ciutadania pugui ajudar a identificar els autors d'aldarulls al carrer. La pàgina per delatar els violents s'estrena amb fotos de 68 sospitosos d'haver participar a les batusses de la jornada de vaga general, el 29-M. De moment, el web presenta 231 fotografies i 3 vídeos, obtinguts de fonts policials i públiques, com mitjans de comunicació i xarxes socials. Per accedir a l'arxiu, s'ha de clicar a la pestanya que indica "Col·laboració ciutadana contra la violència urbana".

RedaccióActualitzat
En accedir a la pàgina, apareixen un seguit de fotografies de cares de persones que la policia vol identificar com a presumptes autors d'actes violents. Clicant sobre la imatge del sospitós es poden veure més fotografies de la persona en el moment dels fets, així com el formulari per fer arribar informació a la policia. A més, al costat de la imatge hi surten paraules com "BBVA" o "Starbucks", en referència als llocs on haurien actuat el 29-M. 

Els Mossos són conscients que el web pot ser objectiu d'atacs informàtics. Per això, el director de la policia, Manel Prat, ha explicat que té elements de protecció interna que els ajudaran a identificar els autors dels intents de sabotatge informàtic que, en cas de ser descoberts, es podrien enfrontar a penes d'entre 6 mesos i 3 anys de presó.

Prat també ha garantit confidencialitat als ciutadans que ajudin a identificar els sospitosos. 

Justament, aquest dimarts els Mossos han fet una altra detenció relacionada amb els aldarulls del dia de la vaga general. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut