Barcelona

Camacho demana a Mas que no "jugui a la confrontació" i el president li retreu que hi hagi diners per a l'AVE i no per a deutes

El president de la Generalitat, Artur Mas, i la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, han escenificat aquest matí al Parlament el seu distanciament amb un diàleg molt tens. Tots dos s'han intercanviat retrets i acusacions pel fet que els pressupostos de l'Estat no incloguin els deutes amb Catalunya i CiU hi hagi presentat una esmena a la totalitat i amenaci amb eleccions anticipades. Sánchez-Camacho ha exigit a Mas que no "jugui a la confrontació", mentre que el president li ha etzibat que "li queda millor el paper quan defensa Catalunya que quan defensa el govern de l'Estat".

RedaccióActualitzat
El president Mas i la dirigent popular Alícia Sánchez-Camacho han protagonitzat el seu diàleg més tens del mandat al Parlament de Catalunya. La dirigent popular ha expressat la seva decepció amb Mas i li ha demanat que no s'enfronti amb el govern de Rajoy després que CiU hagi presentat una esmena a la totalitat als pressupostos i Mas hagi amenaçat de convocar eleccions si el govern de Rajoy intervé la Generalitat. "Estem en el mateix vaixell, no jugui a la confrontació, jugui a solucionar el país, que és el que necessiten tots els catalans", li ha exigit Sánchez-Camacho a Mas, sobre qui ha dit: "De vostè, n'esperava molt més".

El president Mas li ha recriminat a Sánchez-Camacho que el govern espanyol no pagui els deutes a Catalunya però sí que inverteixi en l'AVE a Galícia i al Museu del Prado de Madrid: "Sí que hi ha diners, hi ha diners per a l'AVE a Galícia, hi ha diners per al Museu del Prado". Artur Mas lamenta que el govern de Rajoy no només no pagui els deutes sinó que no els reconegui, ja que Hisenda assegura que no deu a Catalunya els 219 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

A Sánchez-Camacho, Mas li ha etzibat: "Li queda millor el paper quan defensa Catalunya que no pas quan defensa el govern de l'Estat". El president ha tancat la seva resposta a la líder del PP demanant-li que no s'enorgulleixin de fer bestretes a Catalunya: "No ens presenti com un regal, una mena de donació, que ens facin bestretes per poder pagar les nòmines perquè són els diners dels catalans, que els administren a Madrid, però són els diners dels catalans".

De la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ofert a Mas suport per lluitar contra "l'assetjament a Catalunya" per part del govern de Rajoy, mentre que el cap de files d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha retret a CiU el seu suport a la llei d'estabilitat, que permet la intervenció de les comunitats autònomes per part de l'Estat. L'ecosocialista ha acusat Mas de ser l'"autor intel·lectual" d'aquesta norma, i Mas li ha replicat que la possibilitat d'intervenir les comunitats autònomes s'inclou en la Constitució.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut