El bosc de Poblet cobrarà als boletaires.
Els boletaires hauran d'anar acreditats.
Vimbodí i Poblet

El bosc de Poblet cobrarà 10 euros per permetre recollir bolets

Aquesta temporada per anar a buscar bolets al bosc de Poblet s'haurà de tenir un carnet de boletaire que costarà 10 euros. La instauració d'aquesta mesura forma part d'un pla pilot que durarà quatre anys i que, segons la Generalitat de Catalunya, té un objectiu merament pedagògic i no recaptatori. Els habitants dels municipis inclosos al Paratge Natural de Poblet no hauran de pagar aquesta acreditació per poder recollir bolets a la zona. El cost general del carnet de boletaire és de 10 euros per persona, excepte per a jubilats i joves d'entre 14 i 17 anys, que el podran adquirir a meitat de preu.

RedaccióActualitzat
Aquest nou pla es posa en marxa en unes 3.700 hectàrees del bosc, la majoria de les quals són de titularitat pública. Un dels seus objectius és rendibilitzar els recursos de la zona i ensenyar als boletaires aficionats quines són les pràctiques correctes que s'han de dur a terme al bosc.

Tant propietaris privats com associacions de boletaires es mostren d'acord amb aquesta nova normativa. El pla pilot durarà quatre anys, i no es descarta que passat aquest període la mesura es faci extensiva a altres zones de Catalunya.

Anar al contingut