Barcelona

Els sindicats denuncien que amb la tisorada en ensenyament es perdran llocs de treball i 200 classes

Els sindicats de l'ensenyament i les juntes de directors de centres de Primària i Secundària s'han reunit aquest dijous amb Irene Rigau per debatre com apliquen a Catalunya una nova retallada imposada per Madrid. La consellera ha reconegut que no té més remei que aplicar la tisorada. Els sindicats veuen les mesures amb recel, sobretot l'increment d'alumnes per classe, i denuncien que suposaran la pèrdua de llocs de treball i la desaparició d'almenys 200 grups d'alumnes o classes de les escoles catalanes.

RedaccióActualitzat
A banda que no apliqui les retallades, USTEC-STEs, CCOO i UGT de Catalunya han demanat a Rigau que moderi també la reducció de la despesa aprovada pel seu departament per garantir un ensenyament públic de qualitat. Les seves propostes i arguments han quedat recollits en una carta que han lliurat a la consellera i en què alerten que les mesures augmentaran el gran malestar ja existent en els centres educatius i en la població en general. Això podria derivar en una situació de conflicte permanent de difícil resolució i "empitjorar encara més les condicions del professorat".

Un altre punt polèmic és que no se substitueixin els professors fins al desè dia de baixa. Roser Font, del sindicat UGT, ha recordat que "no es tracta d'una fàbrica o d'una cadena de muntatge. Estem davant de grups d'alumnes". "No ens creiem que aquesta mesura no afecti la qualitat [de l'ensenyament]." Els sindicats de l'ensenyament no descarten la convocatòria d'una vaga general, entre altres mobilitzacions.

De la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va avançar que portarà les mesures al Consell de Garanties Estatutàries perquè dictamini si hi ha invasió de competències. L'Estatut reconeix la competència sobre organització de la funció pública i la normativa sobre substituts incideix clarament en l'àmbit organitzatiu, segons el Departament d'Ensenyament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut