Barcelona

La Generalitat vol treure de circulació els cotxes que provoquen gairebé el 30% de contaminació

La Generalitat vol reduir el parc de vehicles més contaminants, que emeten fins al 30% de les partícules Pm10 i el 25 % del diòxid de nitrogen, segons ha avançat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

RedaccióActualitzat
Les polítiques de reducció de la contaminació de l'aire de la Generalitat passen precisament per controlar els vehicles bruts, aquells que generen més emissions, i per això el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà a disposició dels municipis de les anomenades zones de protecció especial (ZPE) de l'àrea metropolitana de Barcelona aparells per mesurar els nivells de contaminació que emeten els cotxes.

Fonts del departament han informat que segons una prova pilot feta per la conselleria a finals de l'any passat a Granollers, amb resultats extrapolables a altres ciutats de les ZPE, el 5 % del total del parc automobilístic registrat correspon a vehicles bruts, que contribueixen de mitjana a un 25 % de les emissions totals del trànsit rodat.

En concret, és responsable del 29% de les emissions de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (Pm10), del 25 % de les emissions de NO2 i del 53 % de les emissions d'hidrocarburs (HC).

En aquest sentit, la conselleria apunta que actuar sobre els vehicles més bruts comportaria una reducció molt significativa dels contaminants més problemàtics en aquesta àrea, associats sobretot al parc de cotxes dièsel.
Anar al contingut