Boira de contaminació a l'entrada de Barcelona
La falta de pluja ha fet augmentar el nombre de partícules en suspensió a l'aire de la ciutat
Barcelona

La Generalitat augmenta el límit de velocitat a 90km/h als accessos de Barcelona per reduir la contaminació

Els límits de velocitat a l'àrea de Barcelona tornaran a variar per la contaminació. Aquest cop, però, ho fan a l'alça. La Generalitat ha detectat un augment en el nivell de partícules en suspensió i vol reduir la pol·lució. Per fer-ho, cal que els cotxes contaminin menys. A diferència de les mesures de l'anterior govern tripartit, que va variar la velocitat a la baixa, la Generalitat pensa ara en un augment a l'alça, fins als 90 km/h. Argumenten que així els conductors poden posar una marxa més i també es redueix el consum de benzina.

RedaccióActualitzat
Els nivells de contaminació de l'aire a Barcelona i àrea metropolitana estan augmentant. Per intentar frenar-ho, la Generalitat ha decidit tornar a tocar el límit de velocitat variable als accessos a la ciutat. Ho farà a l'alça.

El límit de velocitat quan hi hagi contaminació a l'àrea de Barcelona passarà de 80 a 90. El Departament de Medi Ambient ha comprovat que, amb el límit de velocitat establert fins ara, els 80 km/h, la majoria de cotxes circulen amb una marxa inferior a la que farien servir si poguessin anar a 90 km/h, i aquest pas d'una marxa més curta a una de més llarga pot fer reduir tant la contaminació com el consum.

La decisió contrasta amb la que va prendre l'anterior govern d'esquerres amb el mateix objectiu. L'any 2007, per reduir la contaminació, es va implementar el límit de 80 km/h a l'àrea metropolitana. En un any es va reduir la pol·lució un 4%, però la mesura va despertar veus molt crítiques, entre les quals les de l'oposició de Convergència i Unió.

D'altra banda, la Generalitat vol enviar al taller els cotxes més antics o de segona mà que tornen a circular arran de la crisi. Per això al setembre engegarà una campanya perquè els conductors els posin a punt. La circulació d'aquests vehicles ha suposat un augment de la pol·lució. A més, l'absència de pluja i l'augment d'anticiclons no han ajudat a aconseguir que l'aire estigués menys contaminat.

Anar al contingut