Iulia Timoixenko mostra les seves ferides
Els advocats de Timoixenko han difós aquesta imatge on mostra les seves ferides.
Kiev

Denuncien maltractaments a l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko mentre espera judici a la presó

A Ucraïna creix la polèmica per les condicions d'empresonament de la líder opositora i exprimera ministra, Iúlia Timoixenko. Els seus advocats han fet públiques unes fotografies amb què denuncien els maltractaments que ha patit a la presó, on compleix una condemna de set anys per abús de poder.

RedaccióActualitzat
Timoixenko és a la presó des de mitjans de l'any passat. Estava a l'espera de judici que, a l'octubre, finalment la va trobar culpable d'abús de poder després d'haver firmat acords gasístics amb Rússia.

Timoixenko compleix set anys de condemna i està a l'espera d'un altre judici que s'ha ajornat a causa del seu estat de salut. L'exprimera ministra té una hèrnia discal i està en vaga de fam des de fa una setmana. En aquest casa se l'acusa de frau.

Els partidaris de Timoixenko consideren que se la vol silenciar. Fins i tot asseguren que l'onada d'explosions que es va registrar ahir a Ucraïna -que van deixar una trentena de ferits- es van fer per desviar l'atenció del seu cas. Les autoritats han obert una investigació per terrorisme.
Anar al contingut