Berga

Recoder convoca pel 14 de maig el grup de treball per a la reordenació dels peatges

Enmig de la campanya contra els peatges, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha convocat pel 14 de maig una reunió del grup de treball per a la reordenació dels peatges. Aquest grup, creat el 1997, està format pel govern, els grups polítics, les empreses concessionàries, els sindicats i les cambres de comerç. L'objectiu és treballar per acabar amb la discriminació que hi ha entre Catalunya i la resta de l'Estat en les vies de pagament.

RedaccióActualitzat
Recoder ha reconegut que "la Generalitat és la primera institució conscient del greuge que vivim els catalans en qüestió de peatges". En aquest sentit, el conseller ha explicat que fa molts anys que Catalunya "lluita per aconseguir un sistema homogeni de peatges que acabi amb el greuge comparatiu que pateixen els ciutadans del país" i, per aquest motiu, el Parlament "acull el grup de treball de peatges". El conseller ha avançat que el govern ha convocat aquest grup de treball pel 14 de maig per tractar "totes les qüestions que afecten els peatges".

D'altra banda, el titular de Territori i Sostenibilitat ha recordat que la Generalitat "ha de fer complir el codi de circulació, que estableix que, per no obeir un senyal de trànsit, hi ha una sanció". I, per tant, ha dit: "El govern ha de ser conseqüent i donar curs a aquesta sanció".

En qualsevol cas, el conseller ha volgut deixar clar que "en el cas que el greuge en qüestió de peatges desaparegués, no podem oblidar que molts països utilitzen la figura del peatge com a regulador de la mobilitat". Així, Recoder ha assegurat que "Catalunya no pot renunciar a aquesta figura com tampoc pot renunciar a la taxa per manteniment en infraestructures".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut