Londres

El Celler de Can Roca es manté com el segon millor restaurant del món per darrere del danès Noma

Cap canvi en el podi de la millor cuina mundial. La revista britànica "Restaurant" ha tornat a destacar el restaurant danès Noma com el millor del món. El jurat valora la feina del seu xef, René Redzepi, els detalls de la seva cuina i l'ús innovador dels productes nòrdics. La segona posició també es manté i és per a El Celler de Can Roca, del xef català Joan Roca. La medalla de bronze és per al Mugaritz, del basc Andoni Aduriz, que també repeteix posició.

RedaccióActualitzat
La revista britànica ha celebrat aquest dilluns a Londres la gala per revelar la seva esperada llista amb els 50 millors restaurants del món. L'acte està considerat com els Oscars de l'alta cuina i genera molta expectació.

Una de les escalades més importants és la que ha fet el restaurant brasiler D.O.M de Sao Paulo, que ha avançat tres posicions i ocupa ara el quart lloc. També és destacable la pujada d'El Asador Etxebarri, a Biscaia, que ha passat de tancar la classificació a la posició 31. El valencià Quique Dacosta ha aconseguit entrar per primer cop a la llista i salta directament a la posició 40.

El restaurant de Juan Mari Arzak, a Sant Sebastià, manté la vuitena posició. La seva filla Elena Arzak ha succeït la francesa Anne-Sophie Pic com a millor xef femenina del món. El guardó li ha estat entregat a la mateixa gala.

L'italià Osteria Francescana, el britànic Dinner by Heston Blumenthal i els nord-americans Per Se, Alinea i Eleven Madison Park completen els primers deu llocs de la classificació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut