Barcelona

Barcelona, blindada amb 8.000 agents per la reunió del BCE

La capital catalana acull aquest dijous la reunió del Banc Central Europeu (BCE), tot i que els primers actes oficials es van celebrar ahir. Un total de 8.000 agents, entre mossos d'esquadra i policies nacionals, garanteixen la seguretat de la trobada, que estarà centrada en l'economia espanyola i els problemes del sistema financer.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, va rebre ahir el president del BCE, Mario Draghi, i els governadors dels bancs centrals europeus al Palau de la Generalitat. La recepció oficial va ser la prèvia a la reunió del BCE a Barcelona.

L'organisme es reuneix aquest dijous al Centre de Convencions de Barcelona, en una trobada que estarà centrada en l'economia espanyola i els problemes del sistema financer. S'espera que es mantinguin els tipus d'interès en l'1% i que no variï la política de manteniment de la liquiditat.

El dispositiu de seguretat per a la trobada de l'organisme està format per 8.000 agents. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil tenen uns 3.500 efectius per custodiar el lloc de la trobada i els assistents. Uns 4.500 mossos d'esquadra vetllen per la seguretat ciutadana i l'ordre públic.

L'operatiu ja va començar la mitjanit de dissabte, quan es va tancar l'espai Schengen. Des d'aleshores, s'ha denegat l'entrada a Espanya a una trentena de persones i se n'han detingut unes 12 en diversos punts fronterers.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut